More massage pls...


WAAROM MASSEREN?

 

Voor een goed functioneren van de hoofdhuid & de groeibevordering van je haren is het belangrijk dat het stromen van bloed & lymfe optimaal is. Op de afbeelding staan de bloedvaten in ons hoofd verdeeld. Onze hoofdhuid bevat, in tegenstelling tot de rest van ons lichaam weinig bloedvaten, vandaar dat massage zeer belangrijk is voor een gezonde haarontwikkeling.

 

HOE MASSEREN?

 

De hoofdhuid masseer je door je vingertoppen op de huid te zetten & rond te draaien. Als je dit onder de knie hebt, kan je jouw techniek gaan verfijnen. Zet in de draaiende beweging naar beneden meer druk op de hoofdhuid, dan in de beweging naar boven. Probeer ook je vingers ten opzichten van elkaar te bewegen.

 

 

HOE VAAK MASSEREN?

 

Het is belangrijk om je hoofdhuid dagelijks te masseren. Je kunt het masseren van je hoofdhuid combineren met het wassen van je haren. Maar ook gewoon doorheen de dag, tijdens je pauze, voor de computer  of in de zetel! 

 

HOE LANG MASSEREN?

 

Iedere ronddraaiende beweging met je vingertoppen doe je 7x op 1 plek. Als je jouw handen vijf keer verzet zoals op bovenstaande afbeelding, maak je 5 x 7 ronddraaiende bewegingen. Dat is ongeveer 2 minuten ontspanning! ;-)

 

WAT MASSEREN?  

 

Masseer in vologorde: 1) voorhoofd  2) slapen  3) achter je oren 4) kruin  5) achterhoofd.

 

TIP: Masseer je hoofdhuid 1x/ per week met Genesicap olie, deze voedt je hoofdhuid en beschermt tegen uitdroging. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0