Siliconen!

EERSTE HULP BIJ SILICONEN!

 

Beeld je in dat je heel je leven met een mondmasker oploopt, dag & nacht. Je zal nog leven maar je levenskwaliteit is een pak minder! Dit ook met je haren & hoofdhuid!

 

 

WAT ZIJN SILICONEN?

 

Siliconen zijn synthetische stoffen. Ze worden ook wel polymeren genoemd, die gevormd worden door silicium & zuurstofatomen. Een hittebestendige, rubberachtige olie. Siliconen is niet wateroplossend of luchtdoorlatend!

 

WAAROM WORDEN ZE GEBRUIKT?

 

Synthetische siliconen worden in producten gestoken omdat ze je haar een zachte & gezonde uitstraling geven. Niets is minder waar! Ze “leggen” een olielaagje rond je haren waardoor je mooie haarbos minder goed kan ademen, maar wel een gezonde “geoliede” uitstraling lijkt te hebben. Supermarktproducten hebben steeds een vorm van siliconen in hun producten. Professionele kappersproducten zoals La Biosthetique nooit!

 

 

WAT DOET HET MET JE HAAR?

 

Als je je haren wast met een product waar siliconen in zit voelt het heel aangenaam en zacht aan. Het probleem met siliconen is dat ze lastig uit te wassen zijn, je hebt daarvoor een krachtige reiniger nodig, wat dan ook weer slecht is voor haar & hoofdhuid omdat ze agressief zijn. Daarnaast was je vaak niet alle siliconen uit je haar waardoor je een opeenstapeling krijgt van verschillende laagjes. Het laagje siliconen zit nu rond je hele haarbos maar ook rond je hoofdhuid. Ze krijgen geen lucht meer, het vochtgehalte kan niet op pijl gehouden worden, en er kan geen voeding meer in. Het voordeel is dat je haar niet zal pluizen, het nadeel is dat je haar & hoofdhuid moeten kunnen ademen & de juiste voeding moeten krijgen om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. Haren die te lang zijn blootgesteld aan siliconen gaan stikken. Verstikt haar is haar dat continue knoopt, afbreekt en niet meer “lijkt” te groeien. Op termijn kan je haar zelfs gaan uitvallen! 

 

 

HOE HERKEN JE DE SYMPTOMEN VH VERSTIKKEN VAN JE HAAR?

 

Je haren lijken niet meer te groeien? Je haren breken af? Je hebt last van haaruitval? Je hebt last van knopen? Je haren worden snel vettig? Je haren vallen snel zwaar?

 

 

HOE WEET JE OF ZE IN JOUW PRODUCTEN ZITTEN?

 

Het woordje “siliconen” vind je nooit terug op je haarverzorgingsproducten, maar je kan ze makkelijk herkennen! Alle ingrediënten die eindigen op ‘-cone’ zijn vormen van siliconen. Er zijn meer dan 1000 vormen, vb: Amodimethicone, Cyclomethicone.

 

 

MIJN ADVIES?

 

Investeer in goede haarverzorgingsproducten! – Jouw mooie haarbos is de kroon die je nooit afzet 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Leen (donderdag, 31 oktober 2019 09:51)

    Sinds ik la biosthetiqe heb leren kennen wil ik niets anders meer. Dank voor de goede service en tips!