Siliconen

EERSTE HULP BIJ SILICONEN


WAT ZIJN SILICONEN ?

Siliconen zijn synthetische stoffen. Ze worden ook wel polymeren genoemd, die gevormd worden door silicium & zuurstofatomen. Het is een rubberachtige olie die hittebestendig is.

 

WAAROM WORDEN ZE GEBRUIKT ? 

Synthetische siliconen worden in haarverzorgingsproducten gestoken omdat ze je haar een zachte en gezonde uitstraling geven. Niets is minder waar! Ze “leggen” als het ware een olielaagje rond je haren waardoor je mooie haarbos minder goed kan ademen, maar wel een gezonde “geoliede” uitstraling lijkt te hebben. Supermarktproducten hebben steeds een vorm van siliconen in hun producten zitten. Professionele kappersproducten zoals La Biosthetique nooit!

 

WAT DOET HET MET JE HAAR ?

Als je je haren wast met een product waar siliconen in zit voelt het heel aangenaam en zacht aan. Het probleem met siliconen is dat ze lastig uit te wassen zijn, je hebt daarvoor een krachtige reiniger nodig, wat dan ook weer slecht is voor je haar en hoofdhuid omdat ze agressief zijn. Daarnaast was je vaak niet alle siliconen uit je haar waardoor je een opeenstapeling krijgt van verschillende laagjes. Het laagje siliconen zit nu rond je hele haarbos maar ook rond je hoofdhuid. Ze krijgen geen lucht meer, het vochtgehalte kan niet op pijl gehouden worden, er kan geen voeding meer in. Het voordeel is dat je haar niet zal pluizen. Het nadeel is dat je haar en hoofdhuid moeten kunnen ademen, en de juiste voeding moeten krijgen om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. 

Beeld jezelf eens in dat je heel je leven met een mondmasker oploopt, dag & nacht. Je zal nog leven maar je levenskwaliteit is een pak minder. Dit ook met je haar & hoofdhuid! Haren die te lang zijn blootgesteld geweest aan siliconen gaan verstikken. Verstikt haar is haar dat continue knoopt, afbreekt en niet meer “lijkt” te groeien. Men kan lastkrijgen van haaruitval & sneller een “kalend” effect hebben bij het ouder worden.

 

HOE HERKEN JE DE SYMPTOMEN VAN HET VERSTIKKEN VAN JE HAAR ?

Je haren lijken niet meer te groeien? Je haren breken af? Je hebt last van haaruitval? 

Je hebt continue last van knopen? Je haren worden snel vettig? Je haren vallen snel zwaar?

 

HOE WEET JE OF ZE IN JOUW PRODUCTEN ZITTEN ?

Het woordje “siliconen” vind je nooit op je haarverzorgingsproducten. Er zijn meer dan 1000 vormen van siliconen, die je makkelijk kan herkennen aan alle ingrediënten die eindigen op -cone. Vb: amodimethicone, Cyclomethicone, Cetearyl methicone, Cetyl Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone Copolyol, Dimethiconol, Stearyl Dimethicone...

 

MIJN ADVIES ? 

Investeer in goede haarverzorgingsproducten! Jouw mooie haarbos is de kroon die je nooit afzet!  


Reactie schrijven

Commentaren: 0